You are currently viewing Η Μεγαλύτερη Ιστορία που ειπώθηκε ποτέ…

Η Μεγαλύτερη Ιστορία που ειπώθηκε ποτέ…

Η γενετήσια αλληλουχία είναι απολύτως αστρολογική. Το άστρο στην ανατολή είναι ο Σείριος, το λαμπρότερο αστέρι στον νυκτερινό ουρανό το οποίο στις 24 Δεκεμβρίου ευθυγραμμίζεται με τα τρία λαμπρότερα άστρα της ζώνης του Ωρίωνα.

Αυτά τα τρία άστρα αποκαλούνται σήμερα όπως αποκαλούνταν τότε “Οι τρεις Βασιλιάδες”. Οι τρεις Βασιλιάδες και ο Σείριος ευθυγραμμίζονται για να δείξουν την ανατολή της 25ης Δεκεμβρίου.

Για αυτό οι τρεις Βασιλιάδες, Μάγοι ή Σοφοί Μελχιόρ, Κασπάρ, Βαλτάσαρ ακολούθησαν “το αστέρι της ανατολής”. Με σκοπό να παρακολουθήσουν την ανατολή ….. την γέννηση του υιού (ήλιου).

Η παρθένος Μαρία είναι ο αστερισμός της Παρθένου γνωστός και ως Virgo η παρθένος. Virgo στα λατινικά σημαίνει παρθένα.

Το αρχαίο σύμβολο του αστερισμού είναι το “Μ”.
Εξού και το όνομα της Μαρίας μαζί με πολλά ονόματα παρθένων μητέρων,
όπως η μητέρα του Άδωνη “Μύρα” ή την μητέρα του Βούδα “Μ
aya” ξεκινούν με “Μ”.

Ο αστερισμός της Παρθένου είναι επίσης γνωστός και ως ο “Οίκος του Σίτου”. Και η αναπαράσταση της Παρθένου είναι μια παρθένα που κρατάει μια χούφτα στάχια. Αυτός ο “Οίκος του Σίτου” και το σύμβολο του σταχιού αναπαριστούν τον Αύγουστο και το Σεπτέμβριο, μήνες θερισμού.

Στην πραγματικότητα η λέξη “Βηθλεέμ”, μεταφράζεται κυριολεκτικά ως  ο “Οίκος του Σίτου”. Άρα ίσως η “Βηθλεέμ” είναι μια αναφορά στον αστερισμό της Παρθένου. Ένα μέρος στον ουρανό και όχι στη γη.

Υπάρχει άλλο ένα ενδιαφέρον φαινόμενο που λαμβάνει χώρα κοντά στην 25 Δεκεμβρίου, ή αλλιώς στο χειμερινό ηλιοστάσιο.

Από το θερινό ηλιοστάσιο προς το χειμερινό, οι μέρες γίνονται μικρότερες και πιο κρύες.

Και από την οπτική του βορείου ημισφαιρίου, ο ήλιος μοιάζει να κατεβαίνει και να γίνεται μικρότερος και θαμπός.

Η συντόμευση των ημερών και η παρακμή των σοδειών, καθώς προχωράμε στο χειμερινό ηλιοστάσιο, συμβόλιζε τη διαδικασία του θανάτου, κατά τους αρχαίους. Είναι ο θάνατος του ήλιου.

Κατά την 22η Δεκεμβρίου η παρακμή του ήλιου έχει
ολοκληρωθεί καθώς ο ήλιος συνεχίζει να κινείται νότια για 6 μήνες φτάνοντας στο
χαμηλότερο σημείο του ουρανού.

Τότε κάτι περίεργο συμβαίνει.

Ο ήλιος σταματά να κινείται νότια, τουλάχιστον ορατά, για 3 μέρες. Κατά την περίοδο της τριήμερης ακινησίας ο ήλιος βρίσκεται σε γειτνίαση με το αστρικό σύμπλεγμα του σταυρού του νότου ή αλλιώς σύμπλεγμα “crux”.

Μετά από αυτή την περίοδο, την 25η Δεκεμβρίου ο ήλιος κινείται κατά μια μοίρα. Αυτήν την φορά βόρεια, προσφέροντας μεγαλύτερες μέρες, ζεστασιά και άνοιξη. Και έτσι ειπώθηκε πως ο υιός (ήλιος) πέθανε στο σταυρό, έμεινε 3 μέρες νεκρός.

Για να αναστηθεί ξανά. Για αυτό ο Ιησούς, μαζί με πολλούς άλλους υιούς θεών, μοιράστηκαν τη σταύρωση, τρεις μέρες θανάτου και τελικά την ανάσταση.

 

Είναι η μεταβατική περίοδος του ήλιου πριν αλλάξει την κατεύθυνση του πίσω προς το βόρειο ημισφαίριο φέρνοντας την άνοιξη, άρα την λύτρωση.

Παρόλα αυτά δε γιορτάζεται η ανάσταση του ήλιου παρά μόνο κατά την εαρινή ισημερία, ή αλλιώς “Πάσχα” αυτό συμβαίνει διότι κατά την εαρινή ισημερία ο ήλιος και επισήμως υπερνικά το κακό σκοτάδι. Καθώς οι μέρες αποκτούν μεγαλύτερη διάρκεια από τις νύχτες και οι ευεργετικές ιδιότητες της άνοιξης ξεκινούν.

Πιθανόν οι πιο εμφανείς από όλους τους αστρολογικούς συμβολισμούς γύρω από τον Ιησού να είναι οι 12 μαθητές.
Πολύ απλά, είναι οι 12 αστερισμοί του ζωδιακού κύκλου. Με τους οποίους ο
Ιησούς, ως Ήλιος, ταξιδεύει μαζί τους
.

“Ο Ιησούς στον ζωδιακό κύκλο” 11ος αι. μ.χ. Στην πραγματικότητα, ο αριθμός 12 επαναλαμβάνεται σε όλη την Βίβλο. 12 φυλές του
Ισραήλ, 12 αδέλφια του Ιωσήφ, 12 δικαστές του Ισραήλ, 12 μεγάλοι πατριάρχες, 12
προφήτες, 12 Βασιλιάδες του Ισραήλ, 12 πριγκίπισσες του Ισραήλ, ο Ιησούς στο
ναό στις 12.

Αυτό το κείμενο έχει περισσότερο να κάνει με αστρολογία παρά με οτιδήποτε άλλο. Γυρνώντας στο ζωδιακό σταυρό την αναπαράσταση της ζωής του ήλιο, δεν ήταν απλά μια καλλιτεχνική έκφραση ή ένα εργαλείο για να καθορίσουν την κίνηση του ήλιου. Ήταν επίσης ένα παγανιστικό θρησκευτικό σύμβολο.

Η συντομογραφία του οποίου. Μοιάζει κάπως έτσι…


Αυτό δεν είναι ένα σύμβολο της χριστιανοσύνης. Είναι μια παγανιστική υιοθέτηση
του σταυρού του ζωδιακού κύκλου.

Για αυτό ο Ιησούς κατά την λατρευτική τέχνη, πάντα απεικονίζεται μ’ ένα σταυρό πίσω από το κεφάλι του.

Αφήστε μια απάντηση